Κατάθεση “βόμβα” από τον Τόμπρα: Η εταιρία ήταν στην πραγματικότητα Παππά – Χούρι

από fimotro

Το παρασκήνιο της υπόθεσης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα.

Στο βήμα του μάρτυρα ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος όπως ανέφερε μεσολάβησε για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του Χρ. Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι, επιχειρηματιών από τη Μέση Ανατολή, προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει τα χρήματα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως ανέφερε, το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε τέλη Αυγούστου 2016, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για την κατάθεση της εγγυητικής: Ο Καλογρίτσας ήταν ήσυχος, εγώ ήμουν αγχωμένος, γιατί ήξερα πως οι Χούρι είναι δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις. Είδα μπροστά μου αυτό που δεν μπορούσα να το πιστέψω, η συμφωνία κλείστηκε σε δύο λεπτά. Ο Καλογρίτσας μού λέει τι περίμενες, κλεισμένα ήταν όλα. Μου φάνηκε πολύ παράξενο. Τότε κατάλαβα ότι κάτι είχε προηγηθεί».

Ο Κυρ. Τόμπρας, σε μία κατάθεση-ποταμό, ανέφερε πως ο Χρ. Καλογρίτσας τού είχε αναφέρει πως λειτουργούσε για λογαριασμό της τότε κυβέρνησης, καθώς και ότι «η αφανής εταιρία που σχηματίστηκε για το κανάλι ήταν μεταξύ Καλογρίτσα – Χούρι, στην πραγματικότητα όμως κατά τον Καλογρίτσα ήταν Παππά – Χούρι.

Οπως ανέφερε ο Κ. Τόμπρας, ο Χρ. Καλογρίτσας είναι το θύμα της υπόθεσης, αφού καταστράφηκε επικοινωνιακά και οικονομικά, σημειώνοντας «έχω βιώσει με τα μάτια μου τον Καλογρίτσα να εκβιάζεται. Μην επιμένεις να γίνει κατηγορούμενος ο Χούρι, γιατί θα κατηγορηθεί το παιδί σου».

Από την πλευρά του, ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο (αντίθετα με τον Ν. Παππά), σε δήλωσή του προς το δικαστήριο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι υπεύθυνοι της υπόθεσης που βρίσκεται υπό την κρίση σας με κατέστρεψαν οικονομικά, επέτρεψαν να διασυρθώ δημοσίως με αναλήθειες, ψεύδη και ανυπόστατες συκοφαντίες. Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως ώφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο.

Και το χειρότερο απ’ όσα υπέστην ήταν η καταστροφή της υγείας μελών της οικογένειάς μου. Ενώ συνέβαιναν αυτά και έτρεχα σε γιατρούς, νοσοκομεία και δικηγόρους, επέλεγα συνειδητά να σιωπήσω. Η στάση μου αυτή της σιωπής ήταν πολιτική και μόνο πολιτική. Οσοι γνωρίζουν τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς και του χαρακτήρα μου καταλαβαίνουν. Είμαι παρών στο δικαστήριό σας για να πω την αλήθεια. Αφού φτάσαμε ως εδώ πρέπει να πω όλη την αλήθεια και να την αποδείξω με τα στοιχεία που διαθέτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα