Καταρρέουν τα ποσοστά κυβέρνησης και Τσίπρα

από fimotro

Έκτος σε δημοφιλία ο πρωθυπουργός – Τραγικά τα ποσοστά και της κυβέρνησης

Τα στοιχεία του βαρόμετρου της Public Issue για το Νοέμβριο

Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, η πρώτη επί της ουσίας δημοσκόπηση που καταγράφει τη μη περικοπή συντάξεων.

Ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο (56%, 7/2016).  Την ίδια στιγμή “Απογοήτευση, Οργή/αγανάκτηση & Ανησυχία” εξακολουθούν «σταθερά» να αποτελούν τα αισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας. Η διάχυτη κοινωνική απαισιοδοξία επηρεάζει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του χρόνου.
Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Ειδικότερα, στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, ενώ το 25% να προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Τα ποσοστά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.
Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε δημοφιλία.

Από τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου δεν προκύπτουν σημαντικά κέρδη για την κυβέρνηση και το πρωθυπουργό από τη μη περικοπή συντάξεων. Αντίθετα, η πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε ούτε από αυτό το γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα