Καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου

από fimotro

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μπαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Παύλος Πάνου, απαντά ότι έγινε αντικατάσταση ενός ηλικιωμένου προς εισαγωγή, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω της κακοκαιρίας την περασμένη Δευτέρα, με ένα μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα ,όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διερευνούν κατά προτεραιότητα κάθε ένδειξη μη τήρησης της νομιμότητας και αδιαφάνειας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμών, ώστε να υπάρχει άμεση και τεκμηριωμένη επαλήθευση των πραγματικών περιστατικών και πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Παύλος Πάνου: Η αντικατάσταση έγινε νόμιμα

Όπως επισήμανε ο κ. Πάνου, την περασμένη Δευτέρα έγινε για τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, όμως υπήρχαν στη λίστα και κάποιοι ηλικιωμένοι που αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο για πρώτη φορά όπως και προσωπικό του Γηροκομείου αλλά και προς εισαγωγή ηλικιωμένοι.

Ένας από αυτούς ήταν ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Τσαγκαράδας, που λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε τη δυνατότητα να προσέλθει για να εμβολιαστεί.

Η διοίκηση του Γηροκομείου ενημέρωσε τον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε προσέλθει για να κάνει τους εμβολιασμούς και «μας υπέδειξαν πως μπορούσε να γίνει η αντικατάσταση. Δόθηκε μια νέα ιατρική εντολήμε το όνομα του αντικατάσταση, που είναι μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου, εγκρίθηκε και έγινε το εμβόλιο και δεν πήγε χαμένο», εξήγησε ο κ. Πάνου.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ότι έγινε καταγγελία σε βάρος της διοίκησης του Γηροκομείου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επισήμανε ότι «μπορούν να διερευνήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι. Σας περιέγραψα την καθόλα νόμιμη διαδικασία, όπως μας υπέδειξε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα