Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί ότι έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί μου

από fimotro

Για «προσωπική προσβολή» σε βάρος του ιδίου κάνει λόγο ο Χάρης Καστανίδης, ύστερα από την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, να κρατήσει τη βουλευτική έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στερώντας την από τον έμπειρο βουλευτή.

Ο κ. Καστανίδης κάνει λόγο για προσωπική προσβολή, επισημαίνοντας ότι η απόφαση δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, καθώς και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε και αποφάσισε μόνος. Τονίζει δε πως η στέρηση της έδρας του είναι και προσωπικά αδιάφορη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ουδέποτε εξάρτησε την στάση του «από οφίκια».

Ο Χάρης Καστανίδης συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή 7.584 ψήφους.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του κ. Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Καστανίδης: «Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί του», λέει η Χαριλάου Τρικούπη

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η χθεσινή (26/5) κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη υπήρχε εξαρχής σαφέστατη ενόχληση για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα και ουσιαστικά να τον αφήσει εκτός βουλής. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση επικοινώνησε με το πολύπειρο στέλεχος και του ανακοίνωσε την απόφασή του λίγα λεπτά πριν βγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα