Καλύφθηκαν κατά προτεραιότητα τα κενά σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών

από fimotro

Μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών εστάλη εγκαίρως στα σχολεία, καθώς έγιναν 32.000 προσλήψεις, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο MEGA, δόθηκε προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου καλύφθηκαν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί. «Φέτος ξεκινήσαμε μια άλλη τακτική, να δώσουμε προτεραιότητα στα απομακρυσμένα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύντομα αναμένονται επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου είπε πως έχουν προγραμματιστεί 3μηνιαίες συμβάσεις, που θα ενεργοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

«Η κατάσταση με τα κενά είναι δυναμική, συνέχεια την αντιμετωπίζουμε και καλύπτουμε τις ανάγκες αμεσότατα», σημείωσε.

Αναφορικά με την προετοιμασία που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, υποστήριξε πως κατάφεραν να έχουν τους καινούριους πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι μέχρι τον Αύγουστο δεν υπήρχαν.

Ακόμα, τόνισε πως οι υποδείξεις των ειδικών ακολουθούνται με ευλάβεια και πως δεν έχει υπάρξει διασπορά ιικού φορτίου στα σχολεία.

«Δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες», εξήγησε.

Για την τηλεκπαίδευση σημείωσε πως έχει λυθεί το θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και πως έχουν σταλεί όλες οι οδηγίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα παιδιά. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις, τόνισε πως οι διευθυντές των σχολείων είναι αυτοί που έχουν υπόψην τους ποιος δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα