Καλογρίτσας: Ο Παππάς και συνεργάτες του δούλευαν στα γραφεία μου

από fimotro

Με εκβίαζαν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ από ψηλά

Θύμα εκβιασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι έπεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτοντας παράλληλα μηνύματα που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά πριν τη συνάντηση με τους Χούρι στο Πορτοχέλι.

Ο λεγόμενος και κόκκινος εργολάβος που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά δεν θέλησε προς ώρας να αποκαλύψει ποιος τον εκβίασε.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε πως ο Νίκος Παππάς επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό στην τότε κυβέρνηση σύνολο ΜΜΕ.

Μάλιστα αποκάλυψε πως δεκάδες δημοσιογράφοι της «ομάδας Παππά» δούλευαν στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη. Σε άλλο σημείο δε της κατάθεσής του και προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημα πως δεν γνώριζε τους Λιβανέζους της CCC, διάβασε sms που τον «δασκάλευε» να πάει στους Χούρι.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα», είπε αρχικά ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν σωστή τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το “Κόκκινο”. Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε», είπε.

Σύμφωνα πάντως με τις πηγές της προανακριτικής, το υλικό που παρουσίασε ο κ. Καλογρίτσας περιγράφει συζήτηση πριν την συνάντηση του στο Πόρτο Χέλι με τους Χούρι.

Ο επιχειρηματίας, φέρεται να ζητά βοήθεια επειδή « δεν κατάλαβε πολλά». Ο δε κ. Παππάς φέρεται να δηλώνει « να μιλήσουμε». Σε νέο του μάλιστα μήνυμα ο Καλογρίτσας ζητάει από τον Παππά να «φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση», ενώ τον ενημερώνει και για την εγγυητική επιστολή ( για συμμετοχή στο διαγωνισμό) και εκφράζει την ανησυχία του πως «δεν θα προλάβουν τις διορίες». Μάλιστα ο επιχειρηματίας ρωτά τον πρώην υπουργό που θα συναντηθούν «σε εσένα ή εδώ;» με τον κ. Παππά να απαντά «περίμενε λίγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα