Και στην Ιταλία η μετάλλαξη του κορονοϊού

από fimotro

Ανησυχία στις Ευρωπαϊκές χώρες για τις περίεργες υγειονομικές εξελίξεις

Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.

Η Ε.Ε. διακόπτει τις πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία

Χώρες της Ευρώπης, θορυβημένες από την μετάλλαξη του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο – που δείχνει μεταδοτικότερος κατά 70% – κλείνουν η μια μετά την άλλη τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ταξιδιώτες που προέρχονται από το «Μεγάλο Νησί». Έτσι μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία και η Ιταλία προχώρησε σε απαγόρευση αφίξεων από την Αγγλία.

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD. «Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία», πρόσθεσε. Η Γερμανία επίσης εξετάζει την απαγόρευση πτήσεων και από τη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα