Καμπανάκι ήττας με 15% διαφορά χτυπούν οι μετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Ηλίας Νικολακόπουλος και Γιάννης Λούλης έχουν παρουσιάσει στον Τσίπρα την πραγματική εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία

Την αγωνία να μετρηθεί η αντίδραση της κοινής γνώμης στην λανθασμένη κίνηση του Α. Τσίπρα να καταθέσει αγωγές ζητώντας 1εκατ. ευρώ από δημοσιογράφους αρχίζουν και μετρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ήδη έχει ξεκινήσει κυλιόμενη μέτρηση για λογαριασμό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τηλεφωνική μέθοδο και δείγμα άνω των 1.000 πολιτών, ώστε να διαπιστωθεί που κινούνται οι τάσεις και τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία εν μέσω πανδημίας.

Οι μέχρι τώρα κυλιόμενες μετρήσεις δείχνουν συνεχές άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ επειδή συρρικνώνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε ανησυχητικό βαθμό, καθώς σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προκύπτει μειονέκτημα του Α. Τσίπρα και του κόμματός του έναντι του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι το κοντέρ, σε αυτή τη μέτρηση θα γράψει διαφορά 15% υπέρ της ΝΔ. Οι εσωκομματικές διαφορές στην Κουμουνδούρου, η αστοχία στον τρόπο που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και η απουσία σοβαρών και μετριοπαθών στελεχών από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ίσως ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς σε ποσοστά που εάν επιβεβαιωθούν σε συνθήκες πραγματικών εκλογών τότε θα έρθει το πολιτικό τέλος του Α. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συζητήσεις που έχει τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη και τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο προσπαθεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και δεν μπορεί να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να εισπράττει την κυβερνητική φθορά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Α. Τσίπρας έχει αντιληφθεί την ρεαλιστική εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία. Ξέρει δηλαδή ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τη διαφορά που έχασε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Τόσο ο Η. Νικολακόπουλος όσο και ο Γ. Λούλης τον έχουν ενημερώσει για τις εκτιμήσεις σχετικά με τις πραγματικές τάσεις που επικρατούν αυτή την στιγμή. Αυτές οι τάσεις δείχνουν καθαρή εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 10%-12%. Αυτό όμως φαίνεται ότι είναι το καλό σενάριο. Γιατί υπάρχει και το χειρότερο. Να προκύψει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας και η διαφορά υπέρ της ΝΔ να εκτοξευθεί στο 15%!

Γι αυτό και προκύπτει μεγάλο άγχος από τον Τσίπρα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Θέλει να μειώσει τη διαφορά, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα συμβεί αυτό. Τα λάθη που γίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο προσωπικά είναι σημαντικά και εάν δεν μπει κάποιο κυβερνητικό αυτογκόλ δεν πρόκειται να ανατραπεί η κατάσταση αυτή.

Το μόνο που έχουν να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να… προσεύχονται να αργήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα. Μόνο αυτή η πιθανότητα θα μπορούσε να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα