Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι εμφανίζει ελαφρά κάμψη στις δημοσκοπήσεις

από Philippos

Ελαφρά κάμψη παρουσιάζει το κόμμα της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, Fratelli d’Italia, στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που έγιναν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Ειδικότερα, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται στο 29,4% στην πρόθεση ψήφου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπερνούσε το 30%. Την ίδια ώρα, η Λέγκα του του Ματέο Σαλβινι «πείθει» το 8,7% των ερωτηθέντων και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 7%.

Σχετικά με την αντιπολίτευση, τα Πεντε Αστέρια στηρίζονται από το 17,9% του στατιστικού δείγματος, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος από το 15,8% και η κεντρώα συμμαχία των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα από το 7,9%. Η Ιταλική Αριστερά με τους Οικολόγους, τέλος, εξασφαλίζει το 3,4% της πρόθεσης ψήφου.

Συνολικά, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία συνεχίζει να διαθέτει υψηλά ποσοστά και την στήριξη, συνολικά, του 46,2% των πολιτών που απάντησαν στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα