Ισραήλ: Kαρχαρίες κολύμπησαν με λουόμενους σε παραλία

από fimotro

Δεκάδες καρχαρίες, που τους προσέλκυσαν τα ζεστά νερά κοντά σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας, κολύμπησαν δίπλα στους λουόμενους, σε μια παραλία στο βόρειο Ισραήλ.

Οι σταχτοκαρχαρίες και οι σκοτεινοί καρχαρίες μπορεί να φτάσουν σε μέγεθος τα τρία μέτρα. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται σε αυτήν την περιοχή, όπου χύνονται τα χρησιμοποιημένα ύδατα από τα κυκλώματα ψύξης του εργοστασίου, κοντά στην πόλη Χαντέρα, στη Μεσόγειο.

Η ισραηλινή υπηρεσία Πάρκων και Φύσης συμβουλεύει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες να μην πλησιάζουν τους καρχαρίες. Πολλοί ωστόσο ήταν οι λουόμενοι που στέκονταν σε απόσταση μόλις μερικών εκατοστών, προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες.

«Η αλληλεπίδραση με τους καρχαρίες δεν είναι προβλέψιμη και ελεγχόμενη. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους», προειδοποίησε η υπηρεσία, τονίζοντας ότι είναι παράνομο να βλάπτει κανείς τους καρχαρίες, να τους ταΐζει ή να τους παρενοχλεί.

Οι σταχτοκαρχαρίες και οι σκοτεινοί καρχαρίες θεωρούνται «ευάλωτα» είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Σύμφωνα με τον Αβιάντ Σέινιν, έναν ειδικό στον Πανεπιστήμιο της Χάιφα, οι θηλυκοί σταχτοκαρχαρίες φτάνουν σε αυτήν την περιοχή τον Νοέμβριο και συνήθως φεύγουν τον Μάιο, πιθανότατα για λόγους που σχετίζονται με τον κύκλο αναπαραγωγής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα