ΗΠΑ: Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους

από fimotro

Για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε ξανά ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε την ανάγκη να επιλυθούν ειρηνικά οι διαφορές Αθήνας – Άγκυρας, με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Eρωτηθείς για τη διαφαινόμενη προσέγγιση Τουρκίας και Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τις δύο χώρες. Σημείωσε δε ότι οι διαφορές μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιλύνονται μέσω του διπλωματικού διαλόγου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι «είδατε τον υπουργό (σ.σ Εξωτερικών Μπλίνκεν) να μιλάει όταν είχε την ευκαιρία να βρεθεί και στην Άγκυρα και στην Αθήνα. Και έχουμε πει εδώ και καιρό ότι, όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν ειρηνικά, ότι αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν μέσω διπλωματικού διαλόγου και φυσικά σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Οπότε αυτό συνεχίζει να ισχύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα