Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Επισκευάσιμοι ατμοποιητές και Οργανικό Βαμβάκι

από fimotro

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων, από τα πιο βασικά έως τα πιο σύνθετα. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για εμάς. Ένα βασικό κιτ εκκίνησης μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ειδών ατμίσματος. Είτε είμαστε νέοι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είτε είμαστε έμπειροι, αυτές οι συσκευές θα μας παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση τους.

Ο βασικός διαχωρισμός των ατμοποιητών σε κατηγορίες γίνεται με βάση τον τρόπο που αποθηκεύεται το υλικό αναπλήρωσης στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Κάποιοι δεν αποθηκεύουν καθόλου υγρό αναπλήρωσης, κάποιοι άλλοι το αποθηκεύουν σε απορροφητικό υλικό και κάποιοι άλλοι σε μία μικροδεξαμενή. Κάθε ατμοποιητής ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει μπορεί να χαρακτηριστεί εργοστασιακός ή επισκευάσιμος.

Οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές κατασκευάζονται από μικρές εταιρείες ή και ιδιώτες. Δεν είναι τόσο διαδεδομένοι όσο οι εργοστασιακοί επειδή κοστίζουν περισσότερο και χρειάζονται αρκετές γνώσεις αλλά και χρόνο για να κατασκευαστούν. Δέχονται αποκλειστικά φυτιλοαντιστάσεις που τις κατασκευάζει ο ίδιος ο χρήστης και όχι κεφαλές. Οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει τα δικά του πηνία. Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από μια ποικιλία μετάλλων και είναι επιστρωμένες με θετικές και αρνητικές αντιστάσεις. Για να φτιάξουμε το δικό μας πηνίο, θα χρειαστούμε ένα καλώδιο αντίστασης Kanthal το οποίο αποτελείται από κράμα σιδήρου, χρωμίου και αλουμινίου. Συνδέουμε το ένα άκρο στη θετική αντίσταση και το άλλο στην αρνητική. Στη συνέχεια, τροφοδοτούμε το υλικό αποστράγγισης μέσα από το άνοιγμα του πηνίου. Το υλικό αποστράγγισης χρησιμεύει ως σφουγγάρι για να απορροφά το υγρό αναπλήρωσης και να το τροφοδοτεί στο θερμαντικό στοιχείο. Είναι σίγουρο όμως ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να φτιαχτεί ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και όλοι στην altersmoke.gr είναι κοντά σας για να σας παρέχουν οποιαδήποτε χρήσιμη συμβουλή.

Στις φυτιλοαντιστάσεις που έχουμε στους επισκευάσιμους ατμοποιητές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οργανικό βαμβάκι, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και ιδιαίτερα δημοφιλές γιατί το οργανικό βαμβάκι δίνει τροφοδοσία ικανή να φέρει εις πέρας και τις ανάγκες του πιο απαιτητικού χρήστη χωρίς να επηρεάζει τον ατμό που παράγει. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό να λάβει υπόψη ο κάθε χρήστης είναι το γεγονός ότι επειδή είναι πολύ εύφλεκτο πρέπει να είναι καλά εμποτισμένο στο υγρό αναπλήρωσης ώστε να μην καεί σε εκείνο το σημείο που δεν έχει διαπεράσει το υγρό.

Το βαμβάκι έχει γίνει το γενικό υλικό αποστράγγισης για ατμούς. Οι ατμιστές έχουν πειραματιστεί και με άλλα πχ με πυρίτιο, κάνναβη αλλά στη συνέχεια σχεδόν παγκοσμίως το βαμβάκι αγκαλιάστηκε και ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο. Είναι ένα οικονομικό υλικό, εύκολο στη χρήση και έχει ουδέτερη γεύση.Ακόμα και για εκείνους που χρησιμοποιούν δεξαμενή, οι περισσότερες προκατασκευασμένες κεφαλές πηνίου συνοδεύονται στάνταρ με φυτίλια από οργανικό βαμβάκι. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ανακατασκευάσιμα υλικά το οργανικό βαμβάκι είναι μακράν ένα από τα πιο σημαντικά υλικά ατμίσματος στο οπλοστάσιό μας.

Το οργανικό βαμβάκι υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες και το βρίσκουμε στο εμπόριο σε συσκευασία είτε σε κομμάτια, είτε σε μικρές μπαλίτσες, είτε σε φύλλα, είτε ακόμη σε σχήμα φυτιλιού. Το οργανικό βαμβάκι που χρησιμοποιούμε για το άτμισμα διαφέρει από το βαμβάκι του εμπορίου. Πέρα από το γεγονός ότι έχει παραχθεί σε βιολογικές καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα και η μετέπειτα επεξεργασία του έχει γίνει με φυσικούς τρόπους. Δηλαδή είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, δεν περιέχει σωματίδια, δεν περιέχει χλώριο, δεν έχει υποστεί διαδικασία λεύκανσης και δεν περιέχει άρωμα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την καταλληλόλητα του προϊόντος που αγοράζουμε γιατί το οργανικό βαμβάκι που χρειαζόμαστε για τις φυτιλοαντιστάσεις έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καλύπτονται κυρίως όταν το αγοράζουμε από εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εταιρείες στο εμπόριο που παράγουν συγκεκριμένο βαμβάκι για ατμό, και αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ τις λειτουργίες ανακατασκευής των διαφόρων συσκευών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της αρωματικής απόδοσης των ατμοποιημένων ηλεκτρονικών υγρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα