Εικόνα κατάρρευσης για τον συνεδριακό τουρισμό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ισχυρό το πλήγμα έχει δεχθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας. Ο επίσημος κλαδικός φορέας Hapco (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) κάνει λόγο για απώλειες 70% στον κύκλο εργασιών των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Η πανδημία «χτύπησε» τη χρονιά που η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο. Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά. Ομως το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε τελείως, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco. Μάλιστα όπ ως προβλέπεται, η κατάσταση θα επανέλθει σε μία κανονικότητα μετά το 1° τρίμηνο του 2021, εκτός αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης του covid-19 στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών) που έχει χαθεί εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι παρόλο που έχει ανακοινωθεί ή έναρξη της λειτουργίας των αστικών ξενοδοχείων, και τα οποία και ανοίγουν τις πόρτες τους σταδιακά, άλλα και η δυνατότητα έναρξης των συνεδρίων από 1/7, δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα