Ηχηρή απάντηση Μπορέλ στην Άγκυρα για τις υπερπτήσεις

από fimotro

Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο καλεί την Τουρκία ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ

Φρένο στην τουρκική προκλητικότητα επιχειρεί να βάλει με επιστολή του προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ γα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Απαντώντας σε προηγούμενη επιστολή του κ. Τσαβούσογλου, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει μεταξύ άλλων στην απαντητική επιστολή του, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Αθήνα:

«Μεταξύ άλλων, οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική, από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος.

» Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω καλή τη πίστει διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

» Είναι βαθιά πεποίθηση [του ύπατου εκπροσώπου] ότι ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα