Είχατε αρχίσει τα Γερμανικά πριν έρθουν οι Αμερικάνοι!

από fimotro

Απίστευτη επίθεση Τραμπ σε Μακρόν

Λίγο μετά την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σκληρά στο Γάλλο πρόεδρο υπενθυμίζοντάς του από ποιόν κινδύνευσε πραγματικά η Γαλλία.

Η πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν για ίδρυση ευρωπαϊκού στρατού βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο πρώτος έσπευσε να αποδοκιμάσει τον πατριωτισμό του Αμερικανού προέδρου. Όπως δήλωσε: Οι δαίμονες του παρελθόντος αναβιώνουν. Ας ορκιστούμε πως η ειρήνη θα είναι αποκλειστική μας προτεραιότητα. Σκοπός σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, η προστασία της Ευρώπης από την Κίνα, Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ από την άλλη, αν και δεν είναι ο μόνος επικριτής αυτής της προοπτικής, έσπευσε να θυμίσει ότι η Γερμανία ήταν ο πραγματικός κίνδυνος  στον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνοντας πόσο λανθασμένη θα ήταν μια τέτοια κίνηση κατά του NATO. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως και η Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε θετική στην πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν.

Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε πρώτος στο Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πριν όμως πατήσει στο γαλλικό έδαφος στο Ορλύ, μέσα από το αεροπλάνο, έγραψε ένα τουίτ που ήταν αρκετό για να βάλει φωτιά «κηρύσσοντας τον πόλεμο» στον Μακρόν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος» γράφει, «προτείνει να αποκτήσει η Ευρώπη τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να προστατεύεται από την Αμερική, την Κίνα, τη Ρωσία. Είναι μεγάλη προσβολή» υπογραμμίζει.

Οι πολιτικοί σχολιαστές έμειναν έκπληκτοι για την ανακρίβεια του λόγου, αφού ο Μακρόν μιλάει αποκλειστικά για «εθνική κυριαρχία» και «κυρίαρχη Ευρώπη» και ουδέποτε ονομαστικά για προστασία από τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες. Σημειώνουν ότι πρώτος ο Τραμπ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμυνά τους, επιθυμώντας τη μείωση της δράσης του ΝΑΤΟ.

Σημειώνουν επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται με τουϊτ στον Ε. Μακρόν και θεωρούν ότι με αυτό το πρώτο τουϊτ ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο τη Γαλλία.

Οι Γάλλοι, έχουν ακόμα στη μνήμη τους τις διαχυτικότητες και εγκάρδιες χειραψίες του Ντ. Τραμπ κατά την επίσημη επίσκεψη του Ε. Μακρόν στην Αμερική. Από τότε όμως και μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, κάτι έχει «σπάσει» ανάμεσα στους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα