Η Ryanair αναζητά 2.000 πιλότους για μαζικές προσλήψεις

από fimotro

Η Ryanair Holdings ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προσλήψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, με στόχο να προσθέσει στο εργατικό δυναμικό της 2.000 πιλότους τα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχο του αερομεταφορέα είναι να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της που έχουν πληγεί από την πανδημίας.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη χρειάζεται πιλότους για να πετάξει τα νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max, τα οποία άρχισε να παίρνει τον περασμένο μήνα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

Η Ryanair θα ξεκινήσει τις νέες προσλήψεις φέτος, με στόχο τα πληρώματα της να είναι έτοιμα για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ιρλανδέζική εταιρεία υπολογίζει στους ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από τα lockdowns και συρρέουν φέτος στις παραλίες και έχει αυξήσει τη χωρητικότητας της καθώς η κίνηση ενισχύεται μετά από τις σχεδόν μηδενικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ryanair έχει παραγγείλει 210 Boeing 737 Max. Παράλληλα αυξάνει το προσωπικό της την ώρα που οι Deutsche Lufthansa, Air France-KLM και TAP SA της Πορτογαλίας προχώρησαν στην περικοπή θέσεων εργασίας.

Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να ανοίγουν τα σύνορα τους για ταξίδια αυτό το μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα άρει τις υποχρεωτικές καραντίνες για τους εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους σε χώρες που βρίσκονταν στην λεγόμενη πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 19 Ιουλίου.

Πέρυσι, στην κορύφωση της πανδημίας, η Ryanair κατέληξε σε συμφωνία με τα σωματεία των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας για να μειώσει τις αμοιβές προκειμένου να αποφύγει την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα