Η Ρωσία έχει αεροπορική πρόσβαση μόνο σε 19 χώρες μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

από Philippos

Έντεκα αεροδρόμια στον Νότο δεν λειτουργούν, καθώς έχουν περιοριστεί και οι πτήσεις στο εσωτερικό – Οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού από την Ρωσία να μειωθούν κατά 62%.
Σε μόλις 19 χώρες υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι αεροπορικοί διάδρομοι προς διάφορες κατευθύνσεις έκλεισαν. Περιορισμένες είναι και οι πτήσεις και εντός της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, 11 αεροδρόμια στον νότο δεν λειτουργούν εδώ και πάνω από τρεις μήνες.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι χώρες της Ευρώπης , με εξαίρεση την Σερβία, απαγόρευσαν στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον εναέριο τους χώρο , ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι δυτικοί αερομεταφορείς επίσης σταμάτησαν τις πτήσεις προς την Ρωσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι απευθείας πτήσεις από την Ρωσία να μειωθούν κατά 62%.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ο κύριος κόμβος μετεπιβιβάσεων

Λόγω του προβλήματος, οι Ρώσοι πρέπει να κάνουν μετεπιβιβάσεις. Κύριος κόμβος μετεπιβιβάσεων έχει γίνει η Κωνσταντινούπολη, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Βελιγραδίου.

Η Σερβία δεν συμμετέχει στις ευρωπαϊκές κυρώσεις και τα αεροπλάνα της πραγματοποιούν πτήσεις προς την Μόσχα την Αγία Πετρούπολη και το Σότσι. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να φθάσουν και μέσω των χωρών του Περσικού

Εντός της Ρωσίας οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν επίσης περιορισθεί. Την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία , η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας απαγόρευσε τις πτήσεις σε 11 αεροδρόμια στο νότο της χώρας. Έκτοτε η απαγόρευση αυτή έχει ανανεωθεί 18 φορές και η τελευταία έως τις 18 Ιουνίου. Αυτή την στιγμή από τους δημοφιλείς προορισμούς στο νότο της Ρωσίας ο μόνος που έχει αεροπορική σύνδεση είναι το Σότσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας , στα τέλη Μαΐου τα περισσότερα τουριστικά πακέτα πουλήθηκαν για την Τουρκία , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο, ενώ στο εσωτερικό για την Αμπχαζία και την ίδια την Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα