Νέα γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Η “ομπρέλα” απέρριψει την πρόταση Τσίπρα

Δεν πήγαν όλα όπως τα ήθελε ο Α. Τσίπρας χθες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος εισέπραξε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ένα ηχηρό “Οχι” από τους Τσακαλώτο, Σκουρλέτη, Βούτση, Δρίτσα και άλλα στελέχη της “Ομπρέλας” για τις προτάσεις του για τις ποσοστώσεις των πασοκογενών, κυρίως, «συμμάχων» και στην αριστίνδην εκλογή 150 μελών στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι προτάσεις του Τσίπρα πέρασαν κατά πλειοψηφία, αλλά αυτό που έμεινε είναι ότι η εποχή του…. “αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω” ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

Σε ρυθμούς συνεδρίου 

«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα εισηγήθηκε:

1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.

2. Σύγκληση της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση :

– Της Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

– Της Επιτροπή Απόφασης

– Της Επιτροπή Καταστατικού

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε:

– Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου 2022.

– Από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου να γίνουν οι εκλογές στις ΟΜ των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.

– Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα