Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η κυβέρνηση δίνει το OK στον ΟΔΔΗΧ να βγεί στις αγορές

Το ομόλογο θα είναι 10ετές με επιτόκιο 1,50% ή 15ετές με 1,95%

Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου αναφοράς λήξης 2029 με στόχο να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ ή 15ετούς ομολόγου 2 δισεκ. λήξης 2034 προχωράει το ελληνικό δημόσιο. Η νέα έκδοση έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με πληροφορίες, με κάποιες άλλες πληροφορίες να την προσδιορίζουν για μεθαύριο 9 Οκτωβρίου.

Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις να εκδοθεί 10ετές που είναι ομόλογο αναφοράς ή 15ετές ώστε να ξεπεραστεί το όριο του 2032 που λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Τόσο η νέα έκδοση όσο και η αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου στήριξης των τραπεζών με εγγυήσεις του δημοσίου (ΗΡΑΚΛΗΣ) έναντι τίτλων που αναφέρονται στα κόκκινα δάνεια, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζητούμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους.

Οπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το πρόγραμμα δανεισμού για το 2019 ενώ και το 2020 οι δανειακές ανάγκες είναι περιορισμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα