Η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ εξηγεί γιατί απομάκρυνε από το “Βήμα” τον γιο του κατηγρούμενου για βιασμό

από fimotro

Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για τον δημοσιογράφο γιο τού 53χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο Παναγιώτης Μίχος είχε αναρτήσει νωρίτερα ότι απολύθηκε από το «Βήμα» μετά την αποκάλυψη της δράσης του πατέρα του, κάνοντας λόγο για «φρικτές και κτηνώδεις πράξεις», που δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Ωστόσο, κατηγόρησε την εφημερίδα «Το Βήμα» ότι τον απέλυσαν, ταυτίζοντάς τον με όσα κατηγορείται ο πατέρας του, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη

Ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, όπου ανήκει «Το Βήμα», απαντά ότι δεν στιγματίζει ανθρώπους με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Ωστόσο, αποκαλύπτει ότι «ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο όμιλος, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να μείνει στο περιθώριο μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, ωστόσο εκείνος δεν το αποδέχθηκε και «έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Η ανακοίνωση του ομίλου ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο.

Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.

Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Μίχου

«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;

Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας “Το Βήμα” με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.

Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του “Βήματος”. Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!

Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη “σκοτώνοντας”, απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Ελισάβετ Λέκκα, σύζυγος του 53χρονου και μητέρα του δημοσιογράφου, είχε αναφερθεί στην υπόθεση λέγοντας ότι έμαθε τις πράξεις του Ηλία Μίχου στις 3/9 και πάραυτα ζήτησε διαζύγιο.

«Αυτό που ζητώ είναι να σταματήσουν τα ψέματα και ο κανιβαλισμός εμένα και του παιδιού μου, που παντελώς άδικα έχασε τη δουλειά του, για πράξεις με τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή σχέση» υπογράμμιζε, και προειδοποιούσε «όσους έγραψαν τρομερές συκοφαντίες και μας στοχοποίησαν, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να πουν μέχρι πως δήθεν γνώριζα και συγκάλυπτα ή πως δήθεν βγήκε ένταλμα σύλληψής μου, θα προσφύγουμε στη μόνη αρμόδια, τη Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα