Γιώργος Τράγκας: Πληροφορίες ότι δεσμεύεται η περιουσία της συζύγου του και δύο ακόμη ατόμων

από Philippos

Γιώργος Τράγκας: Σε έρευνα σε βάθος για την ανάδειξη τυχόν διάπραξης ποινικών εγκλημάτων προχωρεί η Οικονομική Εισαγγελία.

Το πόρισμα της Αρχής για την περιουσία του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη, Γιώργου Τράγκα, που ξεπερνά τις 50 σελίδες, αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή.
Αυτό που αποκαλύπτεται, την ίδια ώρα, είναι πως έχουν κληθεί για προφορικές συνομιλίες τουλάχιστον 15 επιχειρηματίες που περιέγραψαν «περίεργες» μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα.

Ο εισαγγελέας μελετά το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα – υπό τον πολύπειρο αντεισαγγελέα ε.τ του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη -, με το οποίο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr δεσμεύεται η περιουσία και 2 ακόμα ατόμων που εμφανίζονται ως συμπράττοντες, σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου.

Τα άτομα αυτά, πέραν της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν και ποινικά. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για τους δύο γιους του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είναι υπηρεσία πληροφοριών – και όχι προανακριτική – άρα κινείται μόνο στη βάση απλών υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση.

Την ίδια ώρα, τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά – καθώς ακόμα κι αν προκύψει π.χ. στοιχείο εκβίασης, η υπόθεση δεν θα ανοίξει δεδομένου ότι ο βασικός πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα