Γιατί κατέθεσε μήνυση η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη

από fimotro

Η υπόθεση του τραγικού θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια που συγκλόνισε το πανελλήνιο δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα και η οικογένεια του στρέφεται κατά των αρχών κάνοντας λόγο για «συμμορία».

Σύμφωνα με την οικογένεια του πρώην υπουργού οι αρχές που χειρίζονται την υπόθεση αποκρύπτουν σκόπιμα σημαντικά στοιχεία και φέρεται να «καλύπτουν» του ψαράδες που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για καθυστερήσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου στρέφεται κατά του εισαγγελέα Χαλκίδας καθώς όπως αναφέρει δεν έχει καλέσει μέχρι στιγμής τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζει ότι οι αρχές δεν δίνουν καμία εικόνα στην οικογένεια του πρώην υπουργού και η δικογραφία δεν έχει φράσει ακόμα στην εισαγγελία: «Τα βλέπουμε και τα έχουμε δει όλα. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και είναι πάρα πολύ χρόνος. Δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία που θα έπρεπε, ούτε έχει γίνει ούτε άσκηση ποινικής δίωξης για έγκλημα. Η οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας και για αυτό το καθυστερούν. Εμείς δεν έχουμε εικόνα για τις έρευνες και τις μαρτυρίες. Η δικογραφία δεν έχει πάει στην εισαγγελία, την φυλάνε στην Ερέτρια» δήλωσε στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εισαγγελέα Χαλκίδας: «Εγώ κατέθεσα στον Άρειο Πάγο, μήνυση κατά του εισαγγελέα Χαλκίδας που έχει το θέμα για παράβαση καθήκοντος και για διακεκριμένη κατάχρηση εξουσίας» δήλωσε.

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα»

Ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει ότι οι εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν αλλοιώσει στοιχεία και προσπαθούν να αναδείξουν ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για δολοφονία: «Χρειάστηκε να ασχοληθούν πολλοί, γιατί ήθελαν να αποκρύψουν στοιχεία. Στο σκάφος του Σήφη έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας χωρίς κανένα λόγο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα, αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει. Θα ασκηθούν όσες διώξεις είναι απαραίτητες. Ο εισαγγελέας Χαλκίδας είναι συνένοχος. Έχουν υπάρξει δύο μάρτυρες, ο τελευταίος πριν ένα μήνα, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των δραστών» κατήγγειλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα