Για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπονται οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης

από fimotro

Βαριές κατηγορίες για τα δυο αδέλφια – παράγοντες του ποδοσφάιρου

Τις λεπτομέρειες για το λόγο για τον οποίο κάλεσε σε εξηγήσεις την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τον Γιώργο Σαββίδη, γνωστοποίησε με δελτίο τύπου της η ΕΕΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, τόσο αυτός, όσο και ο αδελφός του, παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για ηθική αυτουργία σε εκβίαση. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την υπεύθυνη δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο, πως δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΕΑ, Νικόλαου Τζουλάκου: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι:

1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη
2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη
για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Με μηνύσεις στην ΕΕΑ απαντούν οι δυο κατηγορούμενοι

Εν τω μεταξύ, στην αντεπίθεση εναντίον της ΕΕΑ περνούν οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης.

Μετά την ανακοίνωση της επιτροπής, στην οποία δημοσιοποίησε το βούλευμα βάσει του οποίου παραπέμπονται για κακουργηματική εκβίαση, οι γιοι του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κινηθούν νομικά εναντίον των μελών και του προέδρου της.

Θα καταθέσουν λοιπόν μηνύσεις για διαρροή προσωπικών δεδομένων, τη στιγμή που υπάρχουν ισχυρισμοί από την πλευρά του «δικέφαλου του Βορρά» ότι το σχετικό έγγραφο περιέχει, μεταξύ άλλων, ανυπόστατες και εσφαλμένες πληροφορίες.

Εξάλλου από την πρώτη στιγμή υπήρξε πάγια θέση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να σχετιστεί με την ίδια, καθώς αφορά προσωπικό ζήτημα του Γιώργου Σαββίδη, που έχει πάρει τη νομική οδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα