Γερμανία: Υψηλότερος ο αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των νέων στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υψηλότερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων στο δεύτερο από ό,τι στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών, σύμφωνα με τον Λότερ Βίλερ, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μία εβδομάδα είναι πολύ υψηλότερος μεταξύ των νεότερων πολιτών από ό,τι ήταν στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού» σημείωσε ο Βίλερ, που νωρίτερα είχε κάνει λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

«Προφανώς, αυτό καθιστά πιο δύσκολη την καταπολέμηση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού (το οποίο, κατά την άποψή του, έχει ήδη ξεκινήσει), διότι αυτές οι ομάδες είναι πιο κινητικές και έχουν τις περισσότερες κοινωνικές και εργασιακές επαφές», είπε σήμερα σε διαδικτυακή του διάλεξη για τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Μονάχου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικίες 20-24 ετών

Ο Λότερ Βίλερ έδωσε ένα παράδειγμα: «Στις αρχές Αυγούστου, όταν αναπτύχθηκε το δεύτερο κύμα, καταγράφονταν μέσα σε μία εβδομάδα 11 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις ηλικίες μεταξύ 20-24 ετών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), τα κρούσματα ανέρχονται τώρα στα 95, δηλαδή είναι περισσότερα από ό,τι σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, «τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών. Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, μετά την καταγραφείσα αύξηση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων μεταξύ των ηλικιωμένων αυξήθηκε και αυτός με κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση».

Τα μέτρα αποσόβησαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους

«Σε περίπτωση μεγάλου γενικού αριθμού κρουσμάτων, θα υπάρχουν και στις νεότερες ηλικιακές ομάδες πολλά κρούσματα, και οι συνέπειες στην υγεία τους θα μπορούσαν μακροπρόσθεσμα να είναι σοβαρές έως θανατηφόρες», τόνισε
ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Άλλωστε, σε δηλώσεις της χθες, η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως η Γερμανία έχει μπροστά της ακόμη 3 με 4 δύσκολους μήνες.

Ο Βίλερ είπε επίσης στη διάλεξή του ότι «χάρη στα περιοριστικά μέτρα αποφεύχθηκαν δεκάδες χιλιάδες, κατά την εκτίμησή μου περισσότεροι από 100.000, θάνατοι στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες» και κάλεσε όλους τους πολίτες «να περιορίσουν τις επαφές τους στο ελάχιστο δυνατό και ιδίως να συναντούν πάντοτε τους ίδιους ανθρώπους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα