«Ο κ. Τσίπρας καλεί τώρα τους πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους που έκανε κομμάτια. Ο κυνισμός του δεν έχει όρια», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Θα πάρει την απάντηση στις κάλπες. Έχει όμως ιδιαίτερη αξία να επισημάνω κάτι από την χθεσινή του ομιλία, ούτε λέξη για επενδύσεις. Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν» προσέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματα είπε μεταξύ άλλων:

“Δεν χρειάζεται παρά να διαβάσει κανείς την έκθεση των Θεσμών και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για να συνειδητοποιήσει την καθήλωση της Ελληνικής Οικονομίας και τον κίνδυνο νέων αδιεξόδων.

Κι αυτό παρά τις πολύχρονες προσπάθειες και κυρίως τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει αφήνοντας πίσω βαριά κληρονομιά:

   • Χαμηλή ανάπτυξη με πολύ υψηλή ανεργία.
   • Αποεπένδυση του παραγωγικού δυναμικού με πολλές επιχειρήσεις στο «κόκκινο»
   • Νέες κοινωνικές ανισότητες και φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.
   • Έλλειψη σύγχρονων υποδομών και υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών
   • Ένα τραπεζικό σύστημα που ασφυκτιά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αδυνατεί ακόμη να χρηματοδοτήσει ουσιαστικά την οικονομία

Και ακόμη: Φεύγει αφήνοντας πίσω πολύχρονες δεσμεύσεις για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, που οδηγούν σε εξοντωτική φορολογία και σε κατάσταση μόνιμης υπανάπτυξης όλη την οικονομία.

Όσο αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, υπάρχουν δύο λέξεις που αντικατοπτρίζουν την στάση της απερχόμενης Κυβέρνησης : «εχθρική αντιμετώπιση».

Δεν είναι μόνο το ότι δεν έγινε τίποτε για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες: η γραφειοκρατία, οι εμπλοκές στην αδειοδότηση, υψηλοί φόροι και εισφορές, οι καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης κλπ.

Είναι και τα πολιτικά παιχνίδια που έγιναν εις βάρος των επενδυτών είτε λόγω ιδεοληψίας, είτε λόγω πελατειακών σχέσεων με τοπικά συμφέροντα.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η κατάρρευση των ιδιωτικών επενδύσεων. Οι ακαθάριστες επενδύσεις ως ποσοστό κυμαίνονται σήμερα στο 12% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (20%).

H κοινωνία μας απαιτεί ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που θα απαντήσει θετικά και πειστικά στις 3 σημερινές μεγάλες προκλήσεις για την χώρα και την οικονομία μας.

Πρώτον: Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία, ώστε να βγούμε οριστικά από την κρίση, να εδραιώσουμε την θέση μας στην Ευρωζώνη, να ξαναβρούμε το νήμα τις ισότιμης συμμετοχής μας στις εξελίξεις που έρχονται.

Δεύτερον: Να ανορθώσουμε το Κοινωνικό Κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, να δημιουργήσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Καμία προσπάθεια στην οικονομία δεν θα τελεσφορήσει αν η Κοινωνία, οι απλοί πολίτες δεν αισθανθούν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί από την συμμετοχή τους.

Τρίτον: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών για δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής και να αξιοποιήσουμε τις γεωπολιτικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομία, την χώρα, τον Ελληνισμό.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα