Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα μπαρ και εστιατόρια της Γαλλίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης ψάχνουν να βρουν πότε θα επιστρέψουν στα καταστήματα να ξανα-ανοίξουν.

Η κυβέρνηση έκλεισε στο τέλος Οκτωβρίου τις επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται ουσιώδους σημασίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε άλμα, και στόχος της ήταν να ξανα-ανοίξουν τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αναφέρει το Bloomberg.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Gabriel Attal, ο πρωθυπουργός της χώρας, Jean Castex, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα επανεξετάσουν την κατάσταση για τα μπαρ και τα εστιατόρια τον επόμενο μήνα, είπε, ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες του France Info που έκαναν λόγο για άνοιγμα στις 15 Ιανουαρίου.

«Θα έχουν ένα outlook στις αρχές Δεκεμβρίου», είπε, συμπληρώνοντας πως «για την ώρα, δεν έχει οριστεί ημερομηνία».

Ο υπουργός Υγείας Olivier Veran δήλωσε επίσης στο BFM TV πως τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα ανοίξουν τον Δεκέμβριο. Το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτημα του Bloomberg, είπε πως δενεπιβεβαιώνει την ημερομηνία της 15ης Ιανουαρίου που μετέδωσε το France Info.

Το lockdown έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ανεξάρτητων επιχειρήσεων όπως βιβλιοπωλεία, που διαμαρτύρονται διότι τα μεγάλα super market πωλούν συχνά και βιβλία, ενώ παράλληλα σε λειτουργία παραμένει και η Amazon.com.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν λειτουργίες «click-and-collect», και προκειμένου να υπάρξει ένας λίγο πιο ίσος ανταγωνισμός, διέταξαν τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης να κλείσουν τους διαδρόμους στους οποίους υπάρχουν βιβλία και άλλα μη ουσιώδους σημασίας αντικείμενα.

Τώρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται, ορισμένοι καταστηματάρχες πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να ανοίξουν το Παρασκευοσαββατοκύριακο της 27ης Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινά στις ΗΠΑ η Black Friday με την οποία ανοίγει η χριστουγεννιάτικη σεζόν για τα καταστήματα.

Ο κ. Attal αρνήθηκε να πει αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει να υπάρξει νωρίτερα άνοιγμα, προσθέτοντας πως απόφαση θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα.

«Για την ώρα, ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει πως έχουμε ορίσει έναν στόχο για την 1η Δεκεμβρίου για να τους αφήσουμε να ξανα-ανοίξουν, αν συνεχίσει να βελτιώνεται η υγειονομική κατάσταση» είπε. «Υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα, αλλά παραμένει σοβαρή η κατάσταση. Έχουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία σήμερα απ’ ότι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας». «Αν υπάρξουν ορισμένα πολύ καλά νέα, η κατάσταση συνεχίσει να επιταχύνεται με θετικό τρόπο, προφανώς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μπορέσουν να εργαστούν οι καταστηματάρχες».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RMC πως τα ανθοπωλεία θα μπορέσουν να πουλήσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα εκτός των καταστημάτων τους, αρχής γενομένης από την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα