Γαλλία: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς λόγω Όμικρον

από fimotro

Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαλλία λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, αυτό το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, ενώ συνιστάται και στους πολίτες να μην συνωστίζονται στις ιδιωτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ο Καστέξ είπε πως «οι περιφέρειες θα απαγορεύσουν τις μεγάλες και ξέφρενες συγκεντρώσεις και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και δρόμους», ενώ θα ζητηθεί από τους δήμους να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ειδικότερα τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα.

Ακόμη, ο Γάλλος πρωθυπουργός συνέστησε στους Γάλλους να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, καλώντας τους να δείξουν υπυευθυνότητα. «Αντί να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό 6, 8 ή 10 ατόμων, πρέπει να σκεφτούμε με κοινή λογική: όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο λιγότερα ρίσκα λαμβάνουμε. Είτε βρισκόμαστε σε σπίτια, εστιατόρια ή μπαρ, ας αποφύγουμε τα πάρτι και τις μεγάλες συγκεντρώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα