Φυσικό αέριο: Αυξάνεται στο 40% η έκπτωση τον Δεκέμβριο

από fimotro

Η εκρηκτική αύξηση της ενέργειας φέρνει την αύξηση στο ποσοστό έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο, το οποίο θα φτάσει το 40%.

Χθες ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε με τους επικεφαλείς της ΔΕΠΑ και συζήτησαν για τις νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση 16% για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 40%.

Το μέτρο αυτό συνεπάγεται έκπτωση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, που θα ανέλθει σε 11 ευρώ ανά θερμική MWh τον Οκτώβριο, σε 16 ευρώ ανά θερμική MWh τον Νοέμβριο και σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα έχουν επιπλέον μείωση κατά μέσο όρο 15 ευρώ ανά θερμική MWh από την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συνολικά, τον Νοέμβριο η έκπτωση για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται σε 31 ευρώ ανά θερμική MWh και τον Δεκέμβριο σε 49 ευρώ ανά θερμική Mwh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα