Φόβοι για μεγάλο σεισμό κοντά στην Αττική

από fimotro

Συσκέπτονται οι σεισμολόγοι για την περιοχή της Θήβας

Οι φήμες, οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις για μεγάλο σεισμό που θα επηρεάσει την Αττική έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Στο πλαίσιο αυτό, έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε για το βράδυ η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου με τους ειδικούς να βάζουν στο μικροσκόπιο τα δεδομένα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον σεισμολόγο και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας απασχολεί τους ειδικούς εδώ και μήνες. Στην περιοχή από τον Ιούλιο έως και τώρα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι.

Μάλιστα προσθέτει: «Μετά την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης, στην οποία θα συμμετάσχουν 20 άτομα εκτός του κ. Τσελέντη, και αναλόγως του τι θα προκύψει θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πώς το σχέδιο Εγκέλαδος».

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, επισημαίνει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία και με την επιστημονική κοινότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα