Φιδονήσι: Ανατροπή με τους 13 στρατιώτες – Παραδόθηκαν λένε οι Ρώσοι

από fimotro

Σοκάρει το βίντεο που έχει ανέβει στο twitter, από ένα φυλάκιο στο Φιδονήσι απέναντι από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πλοίο ακούγονται να λένε στους Ουκρανούς: «Είμαστε από ρωσικό πολεμικό πλοίο. Καταθέσετε τα όπλα και παραδοθείτε για να αποφύγετε το μακελειό και τις αδικαιολόγητες απώλειες. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε».

Οι στρατιώτες απάντησαν στο πλοίο με ένα «άντε γ@@@τε», και η συνέχεια ήταν τραγική. Το ρωσικό πλοίο τους «γάζωσε» και οι 13 στρατιώτες του φυλακίου υπήρχαν οι πληροφορίες ότι σκοτώθηκαν.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι οι Ουκρανοί είναι στην πραγματικότητα ζωντανοί κι ότι παραδόθηκαν «οικειοθελώς» στους Ρώσους.

Στις εικόνες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίνονται άνδρες να επιβιβάζονται σε λεωφορεία, να τους διανέμονται νερό και τρόφιμα προτού καθίσουν στις θέσεις τους. Η Ρωσία υποστήριξε μάλιστα ότι θα τους αφήσει ελεύθερους και θα τους επιτρέψει να γυρίσουν στις οικογένειές τους.

«Οι υπερασπιστές του μικρού ουκρανικού νησιού Zmiinyi (Φιδονήσι) στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να είναι ακόμη ζωντανοί. Έχουμε (μια) ισχυρή πεποίθηση ότι όλοι οι Ουκρανοί υπερασπιστές του νησιού Zmiinyi (Φιδονήσι) μπορεί να είναι ζωντανοί», ανέφερε η ανακοίνωση της SBGSU. «Οι προκαταρκτικές πληροφορίες ότι οι συνοριοφύλακες μπορεί να είναι νεκροί ήρθαν πριν οι υπερασπιστές χάσουν την επαφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα