Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Delta AirLines Έντ Μπάστιαν δήλωσε ότι η αναφερόμενη αεροπορική εταιρεία έχει διαθέσει ποσό 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επιστροφές χρημάτων από το 2020, σχετικά με τη χορήγηση αποζημιώσεων για την ακύρωση ή τη σημαντική αλλαγή του πτητικού προγράμματός της. Παράλληλα, η ίδια αεροπορική εταιρεία έχει δρομολογήσει λεπτομερή βήματα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

«Από την αρχή του 2020 έχουμε επιστρέψει χρήματα για περισσότερα από 11 εκατ. εισιτήρια, συνολικής οικονομικής αξίας 6 δισ. δολάρια. Από τις επιστροφές χρημάτων ποσοστό 20% έγιναν το 2022», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπάστιαν σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι η Delta διέθεσε αυτόματα επιπλέον 10.000 μίλια στους λογαριασμούς των τακτικών πελατών της, για όσους από αυτούς, αντιμετώπισαν προβλήματα με τις πτήσεις τους, για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι την 7η Ιουλίου.

Μέλη του Κογκρέσου έχουν πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα προκειμένου να ενισχύσουν τα προγράμματα επιστροφής χρημάτων στους πελάτες τους. Ο Μπούτιτζετζ δήλωσε πρόσφατα ότι το υπουργείο του ολοκλήρωσε δέκα έρευνες αεροπορικών εταιρειών σχετικά με πρακτικές επιστροφής χρημάτων, ενώ εφαρμόζει πρακτικές επιβολής του νόμου και έχει προτείνει νέους κανόνες, σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για εισιτήρια που έχουν εκδοθεί.

Ο Μπάστιαν δήλωσε ότι «η ικανότητα της Delta για την αποκατάσταση του πτητικού προγράμματος της το 2022, συγκρινόμενη με αυτή του 2019, είναι η χαμηλότερη μεταξύ των ανταγωνιστών της εταιρείας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Delta «έχει κατά την τρέχουσα περίοδο ποσοστό 91% των ενεργών πιλότων σε σύγκριση με τους ενεργούς πιλότους του 2019, ενώ καλύπτει ποσοστό 86% των αναχωρήσεων του 2019».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε προηγούμενα αυτό το μήνα, ότι τον Μάιο, οι πιλότοι της Delta έχασαν 19.985 ημέρες εξαιτίας ασθενειών, με τον αριθμό αυτό των απωλειών του πτητικού προγράμματος να είναι αυξημένος κατά 45% από τις απώλειες των 13.786 ημερών τον Μάιο του 2019. Τον Ιούνιο, οι ημέρες ασθένειας των πιλότων αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019. Η Delta ανέφερε επίσης τον Μάιο, ότι οι συνοδοί αέρος της εταιρίας έχασαν 43.908 ημέρες εξαιτίας ασθενειών, με αύξηση 23% σύμφωνα με την FAA.

H FAA ανακοίνωσε στις 12 Αυγούστου ότι η Delta είναι ενδεχόμενο να περικόψει προσωρινά μερικές πτήσεις στα αεροδρόμια LaGuardia και Τζον Κένεντι της Νέας Υόρκης, αλλά και στο εθνικό αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον (Ronald Reagan Washington National Airport).

Η FAA ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο εκπλήρωσης ενός όρου που της έχει τεθεί, η Delta «θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες της αποζημίωση ή κράτηση θέσης σε δικές της πτήσεις ή σε πτήσεις άλλης αεροπορικής εταιρείας, σχετικά με πτήσεις που έχουν ακυρωθεί στα τρία παραπάνω αεροδρόμια».

Τον Ιούλιο, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Εντ Μάρκεϊ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Σέλντον Γουάιτχαουζ και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ μαζί με άλλους περίπου 20 βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγαν νομοθεσία για την παροχή στους καταναλωτές ενός «επιβεβλημένου δια του νόμου δικαιώματος για μία πλήρη χρηματική αποζημίωση, σχετικά με ακυρώσεις πτήσεων και αεροπορικών εισιτηρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα