Εξαφανίστηκαν 502 δικογραφίες από την Εισαγγελία Κέρκυρας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μέσα από το φυλασσόμενο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας… εξαφανίστηκαν 502 δικογραφίες καταγγέλλει ο Γεώργιος Καλούδης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ εξετάζεται αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Μιλώντας στο Corfutvnews, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσης Λαμπρίδης όσον αφορά στις 500 χαμένες δικογραφίες και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανασύσταση τους επεσήμανε ότι: «Eπιβεβαιώνω το αντικείμενο, δηλαδή ότι υπάρχουν χαμένες δικογραφίες και διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα».

Άρα επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι υπάρχουν 500 χαμένες δικογραφίες κάτι που διαπιστώθηκε με την αλλαγή της διοίκησης, λέγοντας ότι «έγινε κάποια καταμέτρηση και πλέον μετά την διαπίστωση ότι έχουν χαθεί 500 δικογραφίες διεξάγεται έρευνα».

Η θέση της Εισαγγελίας είναι ότι αφού υπάρχει αυτό το πρόβλημα, κινήθηκε σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία ανασύστασης των δικογραφιών, δηλαδή να ξαναγραφούν. Και αυτό, γιατί κάποιες έχουν παραγραφεί στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είπε ότι «ο πίνακας που συνετάγη από την υπηρεσία μας, με όλες αυτές τις δικογραφίες, απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μας στείλουν αντίγραφα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα