Έβρος: Επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους

από fimotro

Στρατοχωροφύλακες που επέβαιναν σε λέμβους πυροβόλησαν και έριξαν φωτοβολίδα

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Εβρο. Στις 22:20 χθες Πέμπτη, δύο λέμβοι τουρκικής στρατοχωροφυλακής με τέσσερα άτομα κινήθηκαν βόρεια στον ποταμό Έβρο. Σε κάποιο σημείο πυροβόλησαν στον αέρα και έριξαν και μία φωτοβολίδα, που έπεσε σε ελληνικό έδαφος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί παρακολουθούσαν αλλά η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε, μεταδίδει ο Antenna. Δύο ώρες αργότερα επαναλήφθηκε το περιστατικό και πάλι χωρίς ελληνική αντίδραση, καθώς ήταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού.

Εποχούμενα περίπολα από την ελληνική πλευρά στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο αντελήφθησαν τους πυροβολισμούς και ετέθησαν σε κατάσταση επιφυλακής.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το επεισόδιο επαναλήφθηκε. Και τη δεύτερη φορά οι πυροβολισμοί ήρθαν από Τούρκους που επέβαιναν σε βάρκες που έπλεαν στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Τυχερού.

Πηγές από την ελληνική πλευρά με τις οποίες επικοινώνησε το protothema.gr επιβεβαίωσαν το διπλό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης. Εις ό,τι αφορά τη στόχευση των Τούρκων οι συγκεκριμένοι παράγοντες με τους οποίους συνομιλήσαμε ανέφεραν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σχεδίαζαν οι γείτονες που πυροβολούσαν και πρόσθεσαν ότι μέσα στη νύχτα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν προς τα πού πυροβολούσαν οι Τούρκοι ούτε και αν επρόκειτο για πραγματικά πυρά. Η κατάσταση παρακολουθείται με προσοχή, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα