Έρχονται θετικές εξελίξεις στην Attica Bank

από fimotro

Τουλάχιστον 4 προσφορές για την αύξηση κεφαλαίου

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το μέτωπο των προσφορών που δέχεται η Attica Bank από επενδυτές για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου έως και κατά 240 εκατ. ευρώ που επιχειρεί να φέρει σε πέρας η διοίκησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μη δεσμευτικές προσφορές είναι τουλάχιστον τέσσερις, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη μετά το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, που θα εξετάσει όλα τα νέα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι στο data room που άνοιξε η τράπεζα τις τελευταίες ημέρες για την ενημέρωση των επενδυτών, σε σχέση με τα οικονομικά της μεγέθη και το οποίο έκλεισε χθες το βράδυ, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 10 ενδιαφερόμενους.

Με αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει η άμεση ιδιωτικοποίηση της Attica Bank, χωρίς την εμπλοκή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην επιχειρούμενη έκδοση νέων μετοχών.

Το ζητούμενο βέβαια, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, «είναι να μάθουμε και τους όρους διάθεσης των νέων τίτλων. Δηλαδή τι ποσοστό θα έχουν οι νέοι μέτοχοι στην τράπεζα και ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της».

Θεωρούν πάντως πως αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο η νέα τράπεζα θα είναι πολυμετοχική και το ποσό της αύξησης θα προσεγγίσει το ζητούμενο των 240 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα