Έρχεται σύντομα εβδομάδα με 4 ημέρες εργασίας

από fimotro

Ετσι, την περασμένη άνοιξη, η εταιρεία είπε σε όλους να αποσυνδέονται κάθε Παρασκευή μεσημέρι για να χαλαρώνουν, καθώς έρχεται το Σαββατοκύριακο. Το πείραμα ήταν τόσο επιτυχημένο – οι πωλήσεις, η αφοσίωση των εργαζομένων και η ικανοποίηση των πελατών αυξήθηκαν – που τον Ιανουάριο η Awin αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, ξεκινώντας εβδομάδα 4 ημερών για όλη την εταιρεία χωρίς περικοπές μισθών ή παροχών.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ευχαριστημένοι, αφοσιωμένοι και ισορροπημένοι υπάλληλοι παράγουν πολύ καλύτερη δουλειά», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Adam Ross. «Βρίσκουν τρόπους για να λειτουργούν πιο έξυπνα και είναι εξίσου παραγωγικοί».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Awin είναι πρωτοπόρος μίας τάσης που αυξάνεται παγκοσμίως. Η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ZipRecruiter αναφέρει ότι το ποσοστό των αναρήτσεων που αναφέρουν τετραήμερη εργασία τριπλασιάστηκε τα τελευταία 3 χρόνια, σε 62 ανά 10.000.

Η επιχείρηση-γίγαντας στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών Unilever ξεκίνησε τον Δεκέμβριο μία ετήσια δοκιμή της ιδέας στο προσωπικό της Νέας Ζηλανδίας.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει μία πρόταση για επιδότηση των εταιρειών που προσφέρουν τετραήμερη εργασία.

Η Γαλλία πρωτοστάτησε το 2000 με την υιοθέτηση 35 ωρών εργασίας. «Πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού», λέει ο Terry Gregory, ερευνητής στο γερμανικό Institute of Labor Economics. «Αυτό δίνει στους εργαζόμενους περισσότερη δύναμη να απαιτούν λιγότερες ώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα