Έρχεται νέο πακέτο στήριξης της εστίασης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή Σταϊκούρα και Γεωργιάδη στις 16.00, έπονται ανακοινώσεις

Επί τάπητος το πλάνο επανεκκίνησης του κλάδου με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και testing στους εργαζόμενους

Το πλάνο επανεκκίνησης του κλάδου της εστίασης θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, με τις σχετικές ανακοινώσεις να ακολουθούν.

Όπως δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 4 το απόγευμα θα λάβουν μέρος οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι Υφυπουργοί στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στο τέλος της σύσκεψης θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την εστίαση, ίσως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η ίδια η κυρία Πελώνη είχε τονίσει εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες πως η επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας θα γίνει ενόψει των καλών καιρικών συνθηκών, της επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της αξιοποίησης των self tests, που θα είναι διαθέσιμα προσεχώς στα φαρμακεία.

Άλλωστε, μόλις χθες κατατέθηκε διάταξη, που καθιστά υποχρεωτικό τον προληπτικό έλεγχο για Covid σε εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων, μεταξύ άλλων και της εστίασης.

Το πλάνο που αναμένεται να γνωστοποιηθεί μετά το πέρας της σύσκεψης θα αφορά σαφώς και τη χρηματοδότηση του κλάδου, ανακοινώσεις τις οποίες είχε προαναγγείλει το κυβερνητικό επιτελείο, τονίζοντας το ρόλο του ΕΣΠΑ ως προς το κεφάλαιο εκκίνησης.

Σημειώνεται πως, τόσο στην εστίαση όσο και στον τουρισμό θα στοχεύσουν τρία νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα διατεθούν στις επιχειρήσεις μετά την επαναλειτουργία τους, προκειμένου να χρησιμεύσουν ως κεφάλαιο κίνησης για μια σειρά επιλέξιμων δαπανών.

Πρόκειται για δύο χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, ενώ το τρίτο, επίσης μέσω ΕΣΠΑ, θα αφορά στην πιστοποίηση της ποιότητας του αέρα σε κλειστούς χώρους (εστιατόρια, καταλύματα, ξενοδοχεία). Το τρίτο πρόγραμμα είναι και το πλέον περίπλοκο και, όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, αναζητούνται ήδη προτάσεις και λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα προγράμματα θα αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα του μίγματος των παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει ακόμη την επέκταση της απαλλαγής από τα ενοίκια, τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, την παράταση στις επιταγές, καθώς και τη νέα αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (κυρίως των δόσεων ρυθμίσεων) και για τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα