Έρχεται η χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Καθολική χρήση μάσκας και νέα περιοριστικά μέτρα για επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές τόσο της Αττικής, όσο και της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο από την κυβέρνηση, καθώς τα 667 κρούσματα και η εκτεταμένη διασπορά του ιού στην χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές.

Επανεκτίμηση της κατάστασης και των νέων δεδομένων που θα έχουν προκύψει τα επόμενα 24ωρα από τον αριθμό των κρουσμάτων του κοροναϊού ανά περιοχή και ανά νομό, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, αποφασίζοντας για τα νέα μέτρα που πιθανόν να χρειαστεί να εφαρμοστούν, την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι στην Κύπρο και τα επόμενα 24ωρα θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε την Παρασκευή, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη του Μαξίμου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα να παραθέσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες, ενώ παρόντες ήταν και επιδημιολόγοι καθώς και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσίοδρας, οι οποίοι εκτίμησαν τα νέα δεδομένα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Η νέα επιθετική αύξηση της πανδημίας έφεραν στο τραπέζι και τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην καθολική χρήση της μάσκας και στον περιορισμό των μετακινήσεων καθώς και πρόσθετα μέτρα για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και τους ελέγχους σε πλατείες, πεζόδρομους κα. Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν καθώς θα αφορούν διαφορετικές περιοχές, σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη ασφαλείας, και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο.

Στο στόχαστρο των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών μπαίνουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τόσο με την καθολική χρήση της μάσκας, όσο και με περιοριστικά μέτρα, που θα αφορούν στις μετακινήσεις.

Η ανεξέλεγκτη πορεία του κοροναϊού αποτυπώνεται και από την σημερινή ανακοίνωση των 667 κρουσμάτων που σήμανε και τον συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη κυρίως έγινε μία αναλυτική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά περιοχών με επιβαρυμένο φορτίο και ειδικότερα το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά και δευτερευόντως την Κορινθία και την Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα