Επιστρεπτέα: Παράταση πληρωμών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

από fimotro

Επιστολή με αίτημα την δίμηνη παράταση της πρώτης πληρωμής, αλλά και της εφάπαξ αποπληρωμής για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Η επιστολή:
«Με αφορμή αιτήματα που έχουμε δεχθεί από μεγάλο αριθμό μελών μας, παρακαλούμε πολύ όπως δοθεί δίμηνη παράταση της πρώτης πληρωμής, αλλά και της εφάπαξ αποπληρωμής για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Επιδότησης Πάγιων Δαπανών, παρακαλούμε όπως συμπεριληφθούν όλες οι οφειλές που θα αφορούν δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2021 και θα υποβληθούν εμπρόθεσμα έως 31/1/22.

Η παράταση θα δώσει μια ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τις συσσωρευμένες φορολογικές υποχρεώσεις, των οποίων η εξυπηρέτηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ καλούνται παράλληλα να διαχειριστούν την έλλειψη ρευστότητας συνδυαστικά με την εκτίναξη των διεθνών τιμών σε πρώτες ύλες και μεταφορικά κόστη και να απορροφήσουν το κύμα της ακρίβειας, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή.

Καθώς για ακόμα μια φορά, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κλυδωνίζεται και έχει ανάγκη στήριξης και παροχής οξυγόνου για να μην σβήσει από το χάρτη της αγοράς, παρακαλούμε θερμά για την θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα