26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ιδιαίτερα επικριτικός ο Bloomberg με την Folli Follie

από fimotro

Στο “παράδοξο” φαινόμενο, όπως το χαρακτηρίζει, της συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie στην Κίνα και της παράλληλης αύξησης των πωλήσεων της εταιρείας στην Ασία, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναλύει τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τον όμιλο FF Group.

Αναλυτικά το Bloomberg αναφέρει:

“Το δίκτυο καταστημάτων της Folli Follie στην κινεζική αγορά – κλειδί συρρικνώθηκε περισσότερο από το ήμισυ το προηγούμενο έτος, παρότι οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ασία αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε ο μητρικός όμιλος FF Group αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και έχει εξεταστεί από το Bloomberg, το βασικό brand της ελληνικής εταιρείας διαθέτει στην ηπειρωτική Κίνα 113 σημεία πώλησης, έναντι δικτύου που αριθμούσε περισσότερα από 240 σημεία πώλησης όπως ανέφερε στην ετήσια έκθεση του 2016. Την Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της σε Ασία και Ειρηνικό αυξήθηκαν στα 928 εκατ. ευρώ το 2017, ποσό που αντιστοιχεί στο 65% των συνολικών πωλήσεων ολόκληρης της εταιρείας.

Η Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων για την FF Group στην Αθήνα, δήλωσε ότι εργάζεται για την παροχή “πιο ποιοτικών πληροφοριών” στην αγορά, σχετικά με το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας, μαζί με έναν πιο λεπτομερή κατάλογο των σημείων πώλησης το συντομότερο δυνατό. Δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την ανάλυση που έκανε το Bloomberg στις εκθέσεις της εταιρείας. “Είμαστε μία εταιρεία λιανικής και υπάρχει μία συνεχόμενη αλλαγή στα σημεία πώλησης” είπε.

Η ανακοίνωση υψηλότερων πωλήσεων στην Ασία από ένα ταχέως συρρικνούμενο κινεζικό δίκτυο έρχεται τη στιγμή που η εταιρεία υπόκειται σε έλεγχο από επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές, μετά την έκθεση του hedge fund Quintessential Capital Management η οποία αμφισβητεί τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Η Κίνα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο των καταστημάτων της Folli Follie παγκοσμίως, σύμφωνα με το οικονομικό δελτίο του 2016.

Η έκθεση του QCM, την οποία διαψεύδει η εταιρεία, πυροδότησε υποχώρηση της μετοχής της FF Group κατά 51%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, τα ομόλογα της εταιρείας αξίας 376 εκατ. ευρώ την Τρίτη βρέθηκαν στο 55% της ονομαστικής τους αξίας. Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα της εταιρείας ανέκτησαν εν μέρει το χαμένο έδαφος, μετά την ανακοίνωση από μέρους της εταιρείας προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και έπειτα από την αύξηση της συμμετοχής της Fosun, του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας μετά τον ιδρυτή της Δημήτρη Κουτσουλιούτσο, στο 15%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι χονδρικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Η χονδρική επίσης περιλαμβάνει έσοδα που δεν περιλαμβάνονται στα σημεία πωλήσεις, όπως εταιρικά δώρα, ηλεκτρικές αγορές και πωλήσεις σε πτήσεις αεροπορικών, αναφέρει.

Τη Δευτέρα η εταιρεία δήλωσε ότι τα σημεία πώλησης της Folli Follie υποχώρησαν παγκοσμίως στα 587 το 2017, από τα 634 ένα χρόνο πριν και δημοσίευσε “έναν λεπτομερή κατάλογο όλων των σημείων πώλησης που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα Folli Follie” και κάλεσε τους πάντες να τα επισκεφθούν.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, η λίστα περιλαμβάνει 113 σημεία πώλησης στην ηπειρωτική Κίνα και ακόμη 57 σε Ταΐβάν, Χονγκ Κονγκ και Μακάο. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης ένα σημείο πώλησης στο “Terminal 3 του αεροδρομίου της Σαγκάης  Hongqiao”. Το αεροδρόμιο δεν έχει terminal 3.

Τουλάχιστον 10 σημεία πώλησης που έχουν ταυτοποιηθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, έχουν επίσης σταματήσει να πωλούν κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ της Folli Follie, τους τελευταίους μήνες ή τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα το Bloomberg.

Ο κατάλογος επίσης περιλαμβάνει επίσης σημεία πώλησης που ορίζονται απλά ως “(κενό)” ή “online” και 63 μη ταυτοποιημένα καταστήματα “Duty Free”. Η Μανταλένα Κασιδιαροπούλου δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει για τα σημεία πώλησης σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, ή άλλα στοιχεία της λίστας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η FF Group ζήτησε από την EY να διενεργήσει ανεξάρτητο έλεγχο των οικονομικών της  καταστάσεων, όπως ζητήθηκε από την ελληνικές χρηματιστηριακές ρυθμιστικές αρχές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα