Έπεσαν ξανά Facebook και Instagram

από fimotro

Ζητεί πάλι συγγνώμη ο Ζούκερμπεργκ

Για δεύτερη φορά μέσα μια εβδομάδα έπεσαν πάλι το Facebook και το Instagram, λίγες ημέρες μετά την εξάωρη κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λόγω ενός σφάλματος κατά τη διάρκεια της συντήρησης ρουτίνας στο δίκτυο των κέντρων δεδομένων.

Οι συνεχείς αυτές διακοπές άφησαν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χωρίς πρόσβαση, για διάστημα από λίγα λεπτά έως δύο ώρες και προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα καθώς και καυστικά σχόλια από τους χρήστες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGΑ το ερώτημα για τη διαγραφή ή όχι του ίδιου του Facebook που έθεσε στο εξώφυλλό του το περιοδικό TIME, επανήλθε μετά τα νέα προβλήματα στη λειτουργία του.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζήτησε και πάλι συγγνώμη.

Πάντως, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επανήλθαν με πικρόχολα σχόλια όπως «τίποτα δε διαρκεί για πάντα» και «πως αλλάζουν οι καιροί».

Αρκετοί είναι και εκείνοι που επανέρχονται στις κατηγορίες που εκτόξευσε η πρώην υπάλληλος του Facebook ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα κέρδη παρά στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της διάδοσης του μίσους από τις πλατφόρμες της.

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος που κατέθεσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, ήταν «καταπέλτης» για τις πρακτικές της εταιρείας και τόνισε την ανάγκη ρύθμισης.

Οι διακοπές λειτουργίας και οι ακροάσεις στο Κογκρέσο έχουν προκαλέσει ζημιά στα οικονομικά καθώς και στο κύρος της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα