Πάσχα: Εντός των ημερών οι αποφάσεις

από fimotro

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, είπε σήμερα η Α. Πελώνη

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και των ειδικών για το Πάσχα. «Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ενισχύει τις παλιές και δημιουργεί νέες συμμαχίες στην ευρύτερη γειτονιά μας. Εργάζεται για την ειρήνη και επιδιώκει τη συνεργασία με γείτονες της χώρας. Κινείται με εθνική αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά μετά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

«Η κυβέρνηση ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση τουρκικής συμπεριφοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα σε προκλήσεις εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Και υπενθύμισε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι ο δρόμος για μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα περνά από την Αθήνα» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και εμπέδωση θετικού κλίματος.

«Επιδιώκει, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας. Κατέθεσε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα 15 σημεία συνεργασίας, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά, που πρόσθεσε κι άλλα και συμφωνήθηκε να εργαστούν για τα επόμενα βήματα» είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αθήνα δεν περιμένει κάποια κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν απάντησε: «Δεν βρισκόμαστε ούτε πιο κοντά, ούτε πιο μακριά από μια τέτοια συνάντηση».

«Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα»

Ερωτηθείσα τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφέρειας τις ημέρες του Πάσχα απάντησε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα».

Για τα κορονοπάρτι κι αν σκοπεύει να αντιδράσει η κυβέρνηση, η κ. Πελώνη απάντησε: «Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αυτό στο οποίο βρισκόμαστε, εν όψει του Πάσχα και του καλοκαιριού. Είναι εύλογη η κόπωση, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Μια παρέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά, αλλά και σε επεισόδια, καθώς μπορεί κάποιες ομάδες να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα