Ένοπλες Δυνάμεις: Εντυπωσίασαν τα Ελληνικά “βατράχια” στην πολυεθνική άσκηση “Aegean Seal”

από fimotro

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «AEGEAN SEAL 22-ΙΙ» που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νοτίου ευβοϊκού κόλπου με αντικείμενο τις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας σε ρηχά ύδατα (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD/C-IED).

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από τη διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού και το Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Την εξέλιξη της άσκησης παρακολούθησε ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης από τη ναυτική βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ). Στη ΝΒΝΕ μετέβη επίσης ο διοικητής της διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

H «AEGEAN SEAL» είναι άσκηση τύπου INVITEX που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, και περιλαμβάνει τα παραπάνω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων (AUV) και σύγχρονων μέσων.

Η διεξαχθείσα άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας του συμμετέχοντος προσωπικού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Ένοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από την εντυπωσιακή άσκηση «AEGEAN SEAL 22-ΙΙ» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα