Ενεργειακή κρίση: Πρωτιά για την Ελλάδα στην ΕΕ στη στήριξη των πολιτών

από Philippos

Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των αντιδράσεων της Δύσης, προχωρούν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού think tank Bruegel, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στη στήριξη των πολιτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Όπως προκύπτει, η χώρα μας έχει δαπανήσει μέχρι τώρα σε μέτρα στήριξης παραπάνω από το 3,5 % του ΑΕΠ με το κόστος να προσεγγίζει τα 40 δισ. ευρώ.

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η Λιθουανία.

Είναι ενδεικτικό ότι χώρες της Ευρώπης με ισχυρότερες οικονομίες, όπως η Γερμανία για παράδειγμα δαπάνησαν ποσοστό του ΑΕΠ κάτω του 2% με κόστος λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ, η Ιταλία με ποσοστό λίγο πάνω από 2% και κόστος περίπου 22 δισ. ευρώ. Τελευταία στη σχετική λίστα είναι η Δανία πιθανότατα λόγω της «πράσινης ανάπτυξης» στην οποία έχει επενδύσει εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα