Ένα βήμα πριν το κόκκινο Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σέρρες

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες είναι αυτή που ξεκινά όσον αφορά την εξέλιξη των τριών πιο βασικών δεικτών για το μέγεθος της διασποράς του νέου κορονοϊού: την πορεία των νέων διαγνώσεων, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Σέρρες που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται ένα βήμα πριν το κόκκινο. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στη Θεσσαλονίκη -όπου παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες- διαπιστώθηκαν 181 κρούσματα, στα Ιωάννινα 36, εκ των οποίων 17 συνδέονται με γνωστές συρροές και στις Σέρρες 49, εκ των οποίων 11 συνδέονται με γνωστές συρροές. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται επίσης η Λάρισα με 32 νέα κρούσματα, ο Έβρος, η Ροδόπη και η Πιερία.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 790 νέα κρούσματα. 84 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 65 έτη.

Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αττική

Η Αττική, όπου στην καταμέτρηση της Κυριακής είχε 227 κρούσματα, παραμένει υπό στενή επιτήρηση καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. “Η παρουσίασε αύξηση των διαγνώσεων σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα, σε αντίθεση με την ελαφρά μείωση και σταθεροποίηση που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Αν και φαίνεται ότι το ποσοστό που κατέχει πια στο σύνολο των διαγνώσεων στη χώρα υποχώρησε, καταλαμβάνοντας περίπου το 1/3 των νέων διαγνώσεων, δεν θα πρέπει να ερμηνεύουμε αυτό το σημείο ως μία βελτίωση της κατάστασης. Αυτό οφείλεται στο ότι η αύξηση εκτός της Αττικής έχει πιο έντονα χαρακτηριστικά από την επιδημία από ό,τι εντός της Αττικής” είχε αναφέρει κατά την τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο Καθηγητής Ιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας θα συνεχίσουν τη διενέργεια rapid tests, ενώ και οι έλεγχοι για την τήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 μέχρι τις 05:00 για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα τρία και τέσσερα αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Σε περίπου δέκα μέρες εξάλλου θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για την επίπτωση των δύο αυτών μέτρων στον περιορισμό της διασποράς στις περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα