Ελλάκτωρ: Ανοικτή επιστολή Μπάκου–Καϋμενάκη για Δ.Σ. ευρύτερης αποδοχής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ελλάκτωρ με τη μέγιστη συναίνεση ανάμεσα στους μετόχους και τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του από πέντε σε 11, ζητούν οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία συμφερόντων τους Greenhill Investment, που κατέχει το 25,58% της κατασκευαστικής, με «ανοικτή επιστολή προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ» λίγες μέρες πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της 2ας Απριλίου απευθύνει συναινετική πρότασης προς τους «μετόχους μειοψηφίας» Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής οι δύο εφοπλιστές καλούν σε διάλογο Reggeborgh και Λ. Μπόμπολα μέχρι τις 26 Μαρτίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία της πρότασης από τη μεριά της Greenhill για νέο Δ.Σ., με βάση την ατζέντα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ώστε να συμφωνήσουν σε κοινή λύση.

Κατά τους Καϋμενάκη και Μπάκο η ανάγκη αυτή εκπορεύεται από την «ανησυχία» τους για την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρία αλλά και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Στην επιστολή δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι η στάση τους σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο εφοπλιστών, αν και πηγές αναφέρουν πως τότε θα συναινέσουν και στην πρόταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έβαλε στο τραπέζι η διοίκηση της Ελλάκτωρ. Επίσης, στο ίδιο κείμενο, δεν φαίνεται να υπάρχουν όροι ως προς τα πρόσωπα της νέας 11μελούς διοίκησης, με τις πληροφορίες να θέλουν, τη Greenhill να επιδιώκει τον ορισμό έξι προσώπων που θα την εκπροσωπούν.

Το πλήρες κείμενο της «ανοικτής επιστολής» της Greenhill Investment Limited είναι το ακόλουθο:

«Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα