Θα συναντηθεί με πολίτες και θα επισκεφθεί την αγορά της πόλης

Ο πρωθυπουργός σήμ4ρα θα συναντηθεί με πολίτες στο Μαρούσι το πρωί σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την επανεκκίνηση τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες. Στη συνάντηση που θα έχει, θα επισημάνει ότι είναι αποφασισμένος να μην ανεχθεί άλλο συμπεριφορές και νοοτροπίες που μας έχουν πληγώσει ως χώρα και ως πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει κάθαρση. Το σημαντικό όμως είναι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο Ελληνικό Δημόσιο και στη διαχείριση του προσωπικού.

Οπως τόνιζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, με τις κινήσεις που έγιναν τα τελευταία 48ωρα κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας και βήμα βήμα επιστρέφει η κυβέρνηση στους ρυθμούς της. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Η νέα αυτή αύξηση προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα». Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τέλος ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ, «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα