Μετέτρεψαν τους αστυνομικούς σε σεκιούριτι πολιτικών!

από fimotro

Υπηρεσία σεκιούριτι γίνεται η ΕΛΑΣ λόγω της φύλαξης πολλών στόχων

Σε υπηρεσία φύλαξης πολιτικών προσώπων και κτηρίων έχει μετατραπεί μεγάλο μέρος της δύναμης της Αστυνομίας σε κεντρικά Τμήματα της Αθήνας, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ. Αποτέλεσμα της διασποράς δυνάμεων που προκαλεί η φύλαξη πολλών στόχων είναι να περιορίζεται το προσωπικό που είναι διαθέσιμο για την ασφάλεια των πολιτών. Ορισμένα Τμήματα είναι υποχρεωμένα να τοποθετούν το 47% έως 50% της δύναμής τους σε στατικά καθήκοντα φύλαξης.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το ΑΤ Ακρόπολης, που πριν λίγες ημέρες αποδείχτηκε ανοχύρωτο όταν δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές. Το Τμήμα είναι αρμόδιο για την προστασία 40 στόχων την στιγμή που διαθέτει 166 ενεργούς αστυνομικούς, χωρίς να υπολογίζονται οι αδειούχοι.

Ανάμεσα στους δυνητικούς στόχους που φυλάσσονται είναι το πολιτικό γραφείο του Νίκου Παρασκευόπουλου, η οικία του υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, τα γραφεία των βουλευτών Κωστή Χατζηδάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Σπύρου Δανέλλη και Νίκου Δένδια.

Φυλάσσονται επίσης αρκετά δημόσια κτήρια, πέντε σταθμοί του Μετρό, δύο σχολεία, ακόμη και εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Αισχύλου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας, Εξαρχείων και πολλών ακόμη που φυλλορροούν, και με έκτακτα μέτρα επιχειρούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Πριν από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, οι επικεφαλής αξιωματικοί στις καθιερωμένες μηνιαίες διαταγές επαγρύπνησης, οι οποίες επισυνάπτονταν στις υπηρεσίες του κάθε αστυνομικού τμήματος ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Απαντες οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία φρούρησης σταθμών μετρό, επισήμων προσώπων και άλλων στόχων να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να φέρουν τα προβλεπόμενα δημόσια είδη και ιδίως αλεξίσφαιρο γιλέκο και να διενεργούν ελέγχους σε υπόπτως κινούμενα πεζά ή εποχούμενα άτομα περιμετρικά ή πλησίον των στόχων καθώς και σε ύποπτα αντικείμενα, να αναφέρουν άμεσα οτιδήποτε άξιο μνείας περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή τους ιδιαίτερα σε σχέση με άγνωστους που προσεγγίζουν ή επιθυμούν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις των στόχων που φρουρούνται ενώ μεταφέρουν βαλίτσες και άλλα αντικείμενα και να λαμβάνουν παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα