Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”

από fimotro

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να εντοπιστούν και να ελεγχθούν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” στο πλαίσιο της εισαγγελικής εντολής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Σε ένα μεγάλο κτήμα, περικυκλωμένο από ψηλά δέντρα, εμφανίστηκαν αστυνομικοί που εντόπισαν μέλη της αποκαλούμενης οργάνωσης “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αστυνομία και τα μέλη της Ένωσης, προκειμένου να προσέλθουν οικειοθελώς στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, για να δώσουν εξηγήσεις.

Όπως έγινε ξεκάθαρο από τις αστυνομικές πηγές, δεν πρόκειται ούτε για συλλήψεις ούτε για προσαγωγές. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Σουχάιμπ, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, υπήρξε η συμφωνία τα τέσσερα μέλη από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς έτσι ώστε να δώσουν εξηγήσεις για την δράση τους.

Σε αποκλειστικό βίντεο φαίνεται πως οι αστυνομικοί ερευνούν τα αυτοκίνητα των μελών της Ένωσης, τα οποία μάλιστα έχουν πάνω τους και τα διακριτικά των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”.

Μετά από την έρευνα, οι αστυνομικοί οδήγησαν τα μέλη – με τη θέλησή τους – στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όλες αυτές οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται στο πλαίσιο της παραγγελίας της Εισαγγελίας που είχε ζητήσει να ερευνηθεί αν στη δράση των ομάδων αυτών προκύπτουν τα αδικήματα, όπως η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: debater.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα