Εμπόλεμη ζώνη το Αιγαίο, μεταξύ Καλογήρου- Μουτζούρη 

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η ΝΔ ετοιμάζεται  να κυβερνήσει τη χώρα και μάλιστα με αυτοδυναμία.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται σεμνά και συστηματικά κάθε μέρα. Και κερδίζει έδαφος. Οι κύριοι αντίπαλοι πνέουν τα λοίσθια.. ο μεν ένας παραδίδει το πνεύμα του…  ο Σύριζα και οδηγείται στο πυρ το εξώτερο!

Του Σωτήρη Τζούμα 

Ο άλλος παίζει τα παιχνίδια της Φώφης… και χωρίζεται στα δύο και μέχρι τις εκλογές κανείς δεν ξέρει τί θα δούμε.  Το… ΚΙΝ θα μείνει στη Φώφη Γεννηματά και το…ΑΛ στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από κοντά και ο ΓΑΠ που χαίρεται με όλα αυτά.

Οι  Νεοδημοκράτες μπορεί να είναι οι νικητές των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες,  αλλά μόλις αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας   έχουν να αντιμετωπίσουν την πρώτη καυτή πατάτα που αφήνει πίσω του ο Σύριζα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, που είναι το γεγονός ότι κανένας Συνδυασμός  δεν θα μπορεί να διοικήσει χωρίς συνεργασίες.Αυτό που ξέραμε ας το ξεχάσουμε. Και οι δήμοι και οι περιφέρειες θα στενάξουν.

Περιμέναμε, λοιπόν, εκτός του κ. Μητσοτάκη που δίνει σκληρό αγώνα κάθε μέρα για να μετατρέψει εντελώς το κλίμα ακόμη και σε δύσβατες περιοχές της Αττικής,  θα έμπαιναν και οι υπόλοιποι  στην ίδια τακτική  και θα αντιμετώπιζαν με την πρέπουσα σοβαρότητα την κατάσταση και δεν θα προέβαιναν σε παιδαριώδεις αντιδράσεις.

Πρέπει ορισμένοι  να δούν επιτέλους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πρέπουσα   σοβαρά,  γιατί αν κάτι  έλειψε από τον τόπο μας  όλα αυτά τα χρόνια της Αριστεράς είναι η σοβαρότητα.

Αλλά ας δούμε γιατί τα γράφουμε όλα αυτά.

Οι Συνδυασμοί Καλογήρου – Μουτζούρη που διεκδικούσαν την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι από την ίδια ρίζα , ομογάλακτοι και ομόαιμοι. Και μάλιστα  σε τέτοιο βαθμό που και η ίδια η Ν.Δ. αμέσως μετά το αποτέλεσμα και ενώ υποστήριζε επισήμως την Χρ. Καλογήρου ,έσπευσε να δηλώσει πως σε όλη τη χώρα έχασε μόνο την Περιφέρεια Κρήτης, αφού ο Πρύτανης Κ. Μουτζούρης-κάτι που γνωρίζει και η τελευταία  πέτρα στα νησιά μας και όχι μόνον- είναι Νεοδημοκράτης, από τα γεννοφάσκια του. Και αυτό το ξέρουν όλοι στη ΝΔ  και του Κυριάκου   Μητσοτάκη συμπεριλαμβανομένου. Άλλωστε η ψυχή του συνδυασμού Μουτζούρη είναι ο Χιώτης μεγαλογιατρός Παντελής Βουρλής, πρώην Δήμαρχος Χίου και παλαίμαχος Νεοφημοκράτης. Και από κοντά ο μεγαλοδικηγόρος της Χίου Νίκος Νύκτας, επίσης σημαίνον μέλος της ΝΔ στη Χίο.

Και αφού υπάρχει αυτή η εικόνα  και αφού και η ΝΔ αποδέχθηκε την επικράτηση του Μουτζούρη όχι ως απώλεια αλλά ως προστιθέμενη αξία στο υπάρχον ευνοϊκό κλίμα για τις περιφερειακές εκλογές, διαβάζουμε την εξής ανακοίνωση του Συνδυασμού Χρ. Καλογήρου και …καραφλιάζουμε:

Λέει η ανακοίνωση:

“Εμείς, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», αποφασίσαμε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, να ασκήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, τον κριτικό και δημιουργικό ρόλο της αντιπολίτευσης και δεν θα συμπράξουμε από καμία θέση ευθύνης με τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

 

Π.Ε. Λέσβου

Χριστιάνα Καλογήρου

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Πόπη Γόμου- Πρωτογεράκη

Στρατής Κυρατζής

Π.Ε. Λήμνου

Κώστας Αδαμίδης

Π.Ε. Χίου

Παντελής Μπουρνιάς

Λεωνίδας Αθηνάδης

Γεώργιος Νομικός

Παντελής Λεγάτος

Π.Ε. Σάμου

Πάρης Παπαγεωργίου

Γεώργιος Κυριαζής

Σουλτάνα Ανδρεάδου

Π.Ε. Ικαρίας

Παναγιώτης Γενούζος

Τί λέτε βρε παιδιά; Πότε προλάβατε, πότε τα είπατε, ένας Θεός το ξέρει! Που έλεγε και ο Νίκος Σταυρίδης στην γνωστή ταινία του απατημένου συζύγου.

Πότε προλάβατε και τα είπατε όλοι μαζί; Πότε συναντηθήκατε και καταλήξατε σε αυτή την απόφαση;

Και αφού όντως  τα είπατε γιατί δεν βρήκατε να πείτε στην ανακοίνωση    μία λέξη για το εκλογικό αποτέλεσμα ; Γιατί δεν βρήκατε να πείτε τίποτα για την αιτία της αποτυχίας σας;

Παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο.

Αν ανήκετε πραγματικά στο  Κόμμα της ΝΔ  και δεν είστε ένα σκορποχώρι που λειτουργεί όπως τα αλήστου μνήμης αριστερά γκρουπούσκουλα,  πρέπει για να αντιμετωπίσετε τις νάρκες και τις παγίδες  του «Κλεισθένη» στην Αυτοδιοίκηση,   να περάσετε πνεύμα συνεργασιών, να υιοθετήσετε άλλο αφήγημα  και να τα βρείτε.

Η στάση αυτή  που αποφασίσατε να κρατήσετε κάνει κακό και στην κυβέρνηση και σε σας τους ίδιους.

Είναι δυνατόν να βλέπει ο λαός μας στα νησιά μας  την μια πλευρά να κάνει αντιπολίτευση στην άλλη;

Και σε λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος  θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Θα πρέπει να τα ανέχετε όλα αυτά;

Γιατί σημασία δεν έχει τί ποσοστό θα πάρει η ΝΔ αύριο- αφού με τέτοια χάλια που έχει  ο Σύριζα θα σαρώσει-  αλλά τί ακριβώς να το κάνει   το ποσοστό που θα πάρει όταν τα μέλη του κόμματος  άλληλοσπαράσσονται πριν ακόμη αναλάβει την διακυβέρνηση;

Επομένως δείξετε την σοβαρότητα που πρέπει και δώσετε τα χέρια. Το Βόρειο Αιγαίο και τα νησιά μας  σας χρειάζεται όλους! Δεν περισσεύει κανείς!

Ας ελπίσουμε ότι η Παναγία του Αιγαίου να κάνει το θαύμα της. Άλλωστε η πιο ισχυρή ουσία συγκόλλησης είναι η εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα