Δότης και λήπτης σε μεταμόσχευση μυελού των οστών έτρεξαν μαζί στον Μαραθώνιο

από fimotro

Μήνυμα ζωής έδωσαν ο Γιώργος και ο Νίκος που μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, έτρεξαν μαζί στα 5χλμ στο πλαίσιο του Αυθεντικού μαραθωνίου.

Μία ιδιαίτερα όμορφη στιγμή στο πλαίσιο του Αυθεντικού μαραθωνίου, ήταν ο τερματισμός δύο ανδρών από τα Γιαννιτσά και την Αθήνα, στο 5αρι.

Ο ένας έτρεξε με την φανέλα που έγραφε τη λήξη «δότης» και ο άλλος τη λέξη «λήπτης», ενώ αμφότερες είχαν στη μέση το σήμα της Λίβερπουλ.

Ο Γιώργος και ο Νίκος, έτρεξαν μαζί φορώντας παρόμοιες μπλούζες με τους λογοτύπους “Χάρισε Ζωή” και του συλλόγου “Φλόγα” , γράφοντας και τις δύο παραπάνω λέξης, ο καθένας ξεχωριστά. Ο Γιώργος ήταν ο δότης και ο Νίκος ο λήπτης, όταν χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει συνήθως το απόρρητο, αμφότεροι αποφάσισαν να γνωριστούν, με τον Γιώργο να θέλει να τον ευχαριστήσει. Μετά τη γνωριμία τους αποφάσισαν να τρέξουν στο 5αρι της Αθήνας προσπαθώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

«Είναι ο ένατος Μαραθώνιος για μένα, αλλά δυσκολεύτηκα επειδή δεν είχα προετοιμαστεί σωστά. Ωστόσο ήθελα να τρέξω για να δώσω μαζί με τον Νίκο αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών», είπε ο Γιώργος Χρυσοστομάκης που αποκαλεί πλέον «αδερφό» τον Νίκο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Νίκος κατάφερε να βρει δότη χάρη στο ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.

Οι Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν ξανά παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα